Σχετικά με το blog


Τι θα δείτε στο blog:

  • Διατροφή: Σε αυτήν την κατηγορία θα βρείτε συνταγές είτε δικές μου είτε παρμένες από αλλού (σε αυτήν την περίπτωση θα αναφέρω την πηγή). Ευχή μου θα ήταν όλοι, ειδικά τα παιδιά, να μάθαιναν για την αξία της υγιεινής διατροφής και για το πώς να επιλέγουν τη τροφή τους πιο συνειδητά. Στα πιο τρελά μου όνειρα τα κυλικεία των σχολείων θα ήταν υπόδειγματα της ελληνικής μεσογειακής διατροφής και θα παρείχαν στους μαθητές πεντανόστιμα προϊόντα από αγνά υλικά.
  • Τροφή για σκέψη: Τροφή δεν είναι μόνο ό,τι τρώγεται, αλλά και οι σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας. Εδώ θα βρείτε  κείμενα ποικίλου περιεχομένου που σχετίζονται με δικές μου σκέψεις και προβληματισμούς.
  • ‘Ανθρωποι: Το να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας είναι μια ικανότητα που καλλιεργείται και αναπτύσσεται με πολύ κόπο. Όπως και το να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες αλλά και την αντίληψη που έχουν οι άλλοι για τον κόσμο. Σε αυτήν τη στήλη δίνονται σύντομες απαντήσεις σε ερωτήσεις παντός είδους και περιεχομένου από ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, επαγγελμάτων κλπ. Έχουν σκοπό ανάμεσα σε άλλα να αναδείξουν κοινές ανθρώπινες εμπειρίες, διαφορετικές αντιλήψεις και να διασκεδάσουν τη συνειρμική σκέψη του αναγνώστη. Oι τίτλοι είναι εμπνευσμένοι από τις απαντήσεις.
  • Είδα, άκουσα, διάβασα…: Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει πράγματα που υποπίπτουν στην αντίληψή μου και με κάνουν να θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.
  • Φιλοξενία: Η φιλοξενία είναι ένας πανάρχαιος θεσμός, ιερός για την κοινωνία της αρχαίας Ελλάδας. Ποια είμαι εγώ να διαφωνήσω; Φιλοξενήστε. Σκέψεις, ιδέες, ανθρώπους. Να τα ελέγχετε όλα συνεχώς και πάνω απ’όλα τον εαυτό σας. Να ανανεώνετε μέσα σας τα πάντα. Και ό,τι έχει αξία, κρατήστε το με αγάπη (αν πρόκειται για άνθρωπο καλό είναι να είναι συναινετικό..) και αν χρειαστεί, αφήστε το πάλι με αγάπη. Σε αυτή τη κατηγορία θα δείτε να φιλοξενούνται posts άλλων, που μοιράζονται μαζί μας τις δικές τους εμπειρίες και τους ευχαριστώ πολύ γι’αυτό!

Λίγα λόγια για μένα:    

Ονομάζομαι Πόλα, αν και πολλοί πλέον με φωνάζουν και Ευδαιμονία χαχα! Αγαπώ την καλή διατροφή και την μαγειρική με αγνά υλικά, το τρέξιμο, την yoga, τους ανθρώπους, τις βόλτες στην φύση ή σε πεζόδρομους και πάρκα της πόλης, τις ήσυχες στιγμές παρέα με ένα καλό βιβλίο και πολλά πολλά ακόμη. Εμπνέομαι από την θέα ενός ανοιχτού ορίζοντα, τις ομιλίες, τα παιδιά, τις (εκ)φράσεις των ανθρώπων, τη μουσική και τα ταξίδια. Εδώ, στην ισνταπολιτεία και στο facebook θα βρεις κυρίως τροφή (#eudemoniafoods) και τροφή για σκέψη (#eudemoniathoughts)!