Δέκα αναμνήσεις από το 2017

 1. Ο γάμος της αδελφούλας μου!

 

 1. Η συμμετοχή μου στο Bing Bang Education, όσα υπέροχα έμαθα και κυρίως οι υπέροχοι άνθρωποι που γνώρισα.

 

 1. Το break down του Απρίλη, που κράτησε μήνες, όπως είχε γίνει και το 2016, και όσο με διέλυσε, άλλο τόσο ‘έχτισε’ μέσα μου δρόμους και μονοπάτια που δεν θα μπορούσα, για άλλη μια φορά, να είχα φανταστεί ποτέ.

 

 1. Το πιο μεγάλο, φωτεινό καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων, με τις δυσκολίες του αλλά και τις απίστευτες στιγμές ηρεμίας και σιωπής. Εκείνο το βράδυ στην παραλία με το κόκκινο φεγγάρι.

 

 1. Η επίσκεψη στο Μουσείο του Μαραθώνα και το δέος που νιώθω κάθε φορά μπροστά στην ιστορία, στα ανθρώπινα έργα και στα θαύματα της ζωής.

 

 1. Η πρώτη φορά που ξεκίνησα μάθημα στο Coursera με εβδομαδιαίες εργασίες και το έφτασα ως το τέλος, ολοκληρώνοντας το με επιτυχία.

 

 1. Τα σχέδια και τα όνειρα για το αύριο που η μορφή τους πήρε μέσα μου κάποιο σχήμα πιο συγκεκριμένο.

 

 1. Η απελευθέρωση φόβων, η δοκιμή μου σε νέους χώρους, οι νέες γνωριμίες, πράγματα για τα οποία είμαι βαθιά, βαθιά ευγνώμων.

 

 1. Το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη και ό,τι αυτό περιλάμβανε.

 

 1. Οι φετινές γιορτές και όλο αυτό που περιγράφεται εδώ.

 

Είχα παραλείψει να πω τι υπήρχε γραμμένο στην άλλη πλευρά από τα χαρτάκια μου για το 2017, πέρα από τα ρητά. Αυτά που μου έτυχαν έλεγαν, πέρα από το ‘υγεία’ που ήταν κοινό για όλους τα παρακάτω:

 1. φώτιση
 2. ποικιλία θετικών εμπειριών

Για τη φώτιση δεν ξέρω (αν θα μπορούσατε να με δείτε τώρα γελάω και σίγουρα δεν νομίζω ότι έχω κάποιο φωτοστέφανο τριγύρω μου χαχα!) αλλά αναμφισβήτητα το 2017 ήταν μια χρονιά που περιλάμβανε πολλών ειδών θετικές εμπειρίες, σε διαφορετικά επίπεδα.

Ήταν μια χρονιά που αν και με μεγάλες δυσκολίες, με έβγαλε έξω από το απόλυτο χάος του 2016 και έκλεισε έναν κύκλο των 7 χρόνων, παραδίδοντάς με στον επόμενο πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη σε ένα σωρό πράγματα. Από αυτή την άποψη, ίσως και πιο φωτεινή τελικά, μιας και ο κύκλος αυτός είχε τρομακτικά βαθύ σκοτάδι, αλλά, κυρίως αγνό, καθαρό φως.

Και τα δύο αυτά, αλλάζουν ολόκληρη τη ζωή σου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *