Εδώ

Έρχονται στιγμές στη ζωή μας όπου ο χιτώνας της δυσκολίας χύνεται μπροστά μας. Αναρωτιόμαστε αν θα τα καταφέρουμε. Αγωνιούμε  που θα οδηγήσει. Οι σκέψεις ανακυκλώνονται προσπαθώντας να βρεθεί μια λύση. Ακούγοντας τη λέξη «λύση» έρχονται στο μυαλό:  η προσπάθεια, η θέληση, η υπομονή και η αλλαγή.

Η αλλαγή είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και ουσιαστική δουλειά με τον εαυτό μας. Για να αλλάξει μια κατάσταση χρειάζεται πρώτα να την συνειδητοποιήσουμε, δηλαδή να αντιληφθούμε  επαρκώς ότι κάτι δεν μας κάνει καλό, δεν μας εξελίσσει θετικά. Μετά την συνειδητοποίηση έρχεται η δράση με στόχο την ανατροπή της εκάστοτε παροντικής κατάστασης. Ακολουθεί η διατήρηση της επιτυχημένης δράσης, όπου αποτελεί ένα δύσκολο σημείο καθώς υπάρχει η περίπτωση της υποτροπής.

Για να διατηρηθεί κάτι χρειάζεται καθημερινό αγώνα, σταθερότητα αλλά όχι στασιμότητα. Η σταθερότητα εμπεριέχει την κίνηση, την ενέργεια μέσα της με ισορροπημένους ρυθμούς. Η στασιμότητα σημαίνει με απλά λόγια, ότι έχει κολλήσει η βελόνα σε ρυθμούς μονοτονίας.

Μιλώντας για ενέργεια παρακάτω ακολουθούν σκέψεις που τις αποτύπωσα στο χαρτί, καθώς η γραφή αποτελεί λύτρωση και επαναφόρτιση ψυχικών δυνάμεων.

 

Κοίτα κάθε μέρα όλο και πιο ψηλά

 και ο ήλιος θα ανατείλει πιο δυναμικά.                                                                

Η  ελπίδα δε πεθαίνει να το ξέρεις

 εκτός αν εσύ  το θέλεις.

 Κοίταξε βαθιά μέσα σου και θα δεις

θα δεις πως μπορείς.

Μπορείς να τα καταφέρεις

 και να βγεις  νικητής.

Στο χέρι σου είναι αυτό,

πίστεψέ το και κάντο αληθινό.

Σταμάτα τα «δεν μπορώ»

και επικεντρώσου στο εδώ.

Κείμενο της καλής μου φίλης Κωνσταντίνας Γυφτάκη.

Photo by John Baker on Unsplash

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *