Η απομάγευση του έρωτα

Μιλάμε συχνά για τα διάφορα της εποχής αυτής, το άγχος, την ταχύτητα, την υπερπληροφόρηση, την αφθονία σε όλα. Και αφήνουμε συχνά απέξω τον έρωτα, το σεξ, τις σχέσεις. Το αν και πώς επηρεάζονται μέσα όλα αυτά. Ένα μέρος, μονάχα ένα όμως, της πραγματικότητας του σύγχρονου έρωτα. Αυτό της απομάγευσης.

Όταν συχνομετριέται σε αριθμούς και αναλογίες. Με πόσους πήγες, με πόσες πήγες. Γιατί πήγες ή γιατί δεν πήγες. Τι έχεις κάνει, τι δεν έχεις κάνει. Όταν εκτίθεται η προσωπική ζωή για την ανάγκη του να φανεί κανείς “κάπως”. Κάπως σέξι και μοιραίος, κάπως έτσι, κάπως αλλιώς, οτιδήποτε. Όταν γίνεται θέμα η σεξουαλική προτίμηση του καθενός. Γιατί όταν υπάρχει ‘θέμα’ η ζωή αποκτά κάποιο νόημα όταν αυτό δεν βρίσκεται αλλού, έτσι δεν είναι;

Όταν ταίζεται με τσόντα και ευκολία στα λόγια και στις πράξεις. Με πρόστυχη γύμνια, από αυτήν που αγνοεί την ομορφιά και την ιερότητα των σωμάτων μας. Οργασμοί με ένα κλικ και δεν βαριέσαι, ας τελειώνουμε και με το στυλ του ‘άντε να τελειώνουμε’. Αρκεί η κορύφωση, η αίσθηση ότι γίναμε για λίγο θεοί και θεές.

Και ύστερα το επόμενο. Του στυλ “εθισμός και ερεθισμός με ό,τι θα κάνει το μυαλό να διεγερθεί με την εικόνα του ‘εγώ’ μας”. Κι ας μην έχει προφυλάξεις, κι ας έχει-τα νοσήματα για τα οποία η ενημέρωση ούτως ή άλλως είναι ελλιπής, καραδοκούν. Και κάποια από αυτά, όπως και να έχει. Και τελικώς η απομάγευση του σώματος, του γυναικείου πρωτίστως. Η απομάγευση του έρωτα, όλου.

Κάπως το φτηνό καταλήγει να αποκαλείται ερωτικό, σέξι, ικανοποίηση. Μετρά το αν θα ακουστεί ένα “ποτέ”, ένα “πάντα”, και όχι οι στιγμές. Χάνεται το άγγιγμα, το βλέμμα, τα ανεπαίσθητα που είναι τα πιο αισθητά. Το ντυμένο που ελκύει γιατί κάθε πόρος εκμπέμπει την αλήθεια. Γιατί η αυθεντικότητα είναι σέξι, δεν έχει ανάγκη από τίποτε. Η κομψότητα είναι σέξι, δεν χρειάζεται ξεγύμνωμα, επίδειξη. Το να ξέρεις ποιος είσαι, είναι σέξι. Δεν είναι ένας ρόλος. Είναι η γυναίκα, είναι ο άντρας. Είναι μαγικό έτσι απλά, όπως είναι.

Photo by Alexander Krivitskiy on Unsplash

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *