Η φροντίδα είναι ‘σέξι’

Την Κυριακή που μας πέρασε (κιόλας, αλλά αυτό είναι το θέμα γενικώς ότι οι μέρες -και όχι μόνο η Κυριακή- περνούν!) συναντήθηκα με την Ιωάννα, αγαπημένη ινσταπαρουσία που το γυροφέρναμε να βρεθούμε καιρό τώρα (βρες την στο (instagram: jp_getshealthyliving και λιγουρέψου και εσύ μαζί μας με τα ωραία που φτιάχνει). Να μην τα πολυλογώ, περάσαμε υπέροχα και μέσα από τις συζητήσεις μας βγήκαν πολλά, και μεταξύ αυτών και σημαντικές υπενθυμίσεις.

Γιατί είναι από τα πιο όμορφα και μαγικά πράγματα οι ‘συναντήσεις’ με ανθρώπους που έχετε αποκτήσει κάποιες κοινές αντιλήψεις μέσα από τα βιώματά σας. Νιώθεις σαν να τους ξέρεις χρόνια ή τέλος πάντων σαν κάτι άλλο να σας έχει συνδέσει πέρα από μια πλατφόρμα όπως το ίνσταγκραμ-ωστόσο η γνωριμία ξεκίνησε από εκεί και αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους που αγαπώ το ίνστα. Όταν το χρησιμοποιείς και δεν σε χρησιμοποιεί, μπορεί, όπως όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να είναι μια σπουδαία πηγή έμπνευσης, συνδέσεων κλπ.

Και αυτό το ‘χρησιμοποιείς και δεν σε χρησιμοποιεί’ είναι κάτι που απλώνεται σε πάρα πολλά. Το να χειρίζεσαι τα πράγματα και καταστάσεις μέσα από το πώς είσαι εσύ, όχι το πώς είναι κάτι άλλο ή οι άλλοι, το τι νομίζεις ότι περιμένουν από σένα οι άλλοι, το τι θέλουν οι άλλοι, το τι επικρατεί σαν ‘μόδα’ ή οτιδήποτε.

Να είναι όλα, όσο το δυνατόν, αυτοπροσδιοριζόμενα. Και αυτό δεν θα πει ‘εγωιστικά’ – με μια αρνητική έννοια που συνήθως υποδηλώνεται όταν το λέμε- γιατί μια χαρά είναι και ο ‘εγωισμός’ και απαραίτητο να υπάρχει και να θρέφεται, όσο δεν πατάει τον εγωισμό και τα όρια των άλλων. Ας το πούμε απλά το να έχει κανείς προσωπικότητα και δική του ταυτότητα.

Και αυτό είναι κάτι που διαμορφώνεται, βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη. Γιατί οι μέρες περνούν. Και φέρνουν και άλλα, πράγματα που είχες φανταστεί, πράγματα που δεν θα φανταζόσουν ποτέ. Και εσύ ‘πρέπει’ με κάποιο τρόπο να ρέεις μαζί τους-και αυτό θέλει φροντίδα.

Φροντίδα για τον εαυτό μας. Έπειτα φροντίδα για τους άλλους-όχι γιατί ‘γινόμαστε εγωιστές’ και βάζουμε πρώτα τον εαυτό μας, Αλλά απλά γιατί όλα ξεκινάνε από εμάς. Το να επενδύουμε στο να χτίζουμε μέσα μας κάτι σταθερό και υγιές, είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να είμαστε υγιείς και για τους άλλους. Φροντίδα για τον κόσμο. Όλα μαζί είναι.

Και τελικώς όπως τα λέει η εικόνα του ποστ: η φροντίδα είναι ‘σέξι’. Ελκύει. Aνθρώπους, αλλά και καταστάσεις, για μας, για τον άλλον, για τον κόσμο μας. Το να νοιαζόμαστε μας κρατά ζωντανούς, και έχει την ίδια επίδραση σε όλα.

[Η φωτό από τον ινσταλογαριασμό @skybanyes γιατί πάντα credits!]

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *