Κάνουμε μια συμφωνία;

Είναι φορές που οι μέρες είναι βουνό. Δε ξέρεις αν θες να μιλήσεις σε κάποιον, και αν θες να μιλήσεις δεν ξέρεις καν τι να πεις. Ή αν ξέρεις, δεν έχεις ιδέα πώς να το αρθρώσεις σε λέξεις.

Δεν ξέρεις αν θέλεις να βγεις μια βόλτα ή να μείνεις μέσα. Δεν ξέρεις αν θέλεις να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου ή αν θέλεις να μην παίρνεις ανάσα για να σκέφτεσαι όσο το δυνατόν λιγότερο.

Τα συναισθήματα, οι σκέψεις, τα λόγια,το σώμα, είναι όλα μια σύγχυση. Άλλες φορές είναι σαν να λαχταράς να χωρέσεις τον κόσμο όλο σε μια κουταλιά και να τον φας, καταπίνοντας όλα του τα χρώματα, όλες του τις αισθήσεις και τις εμπειρίες. Και άλλες φορές είναι σαν να θες να κουλουριαστείς ώσπου να γίνεις μια μικρή κουκκίδα σε ένα περιθώριο, να παρατηρείς και να μην σε παρατηρούν.

Κάποιες φορές δεν θέλεις να ακούσεις καμία συμβουλή, κανέναν καλό λόγο, κανέναν ΄λόγο΄. Επιθυμείς μόνο να σταθείς στη σιωπή και να την παρατηρείς. Και αν βρεθεί κάποιος κοντά σου εκείνες τις ώρες, επιθυμείς να σε αφήσει να σπάσεις τη σιωπή μονάχα αν και όταν τα καταφέρεις. Να πεις πράγματα τρελά, να πηγαίνεις από το ένα θέμα στο άλλο, μια να γελάς και μια να κλαις, να χτυπιέσαι ή να στέκεσαι ακίνητος/η και παγωμένος/η. Να είσαι κάτι από τις αλήθειες που γεννούν μέσα σου οι καταστάσεις του κόσμου και της κουκκίδας.

Και επιθυμείς να είσαι και εσύ εκεί για τον άλλον, όταν και αν το θελήσει. Επιθυμείς να ήμασταν όλοι πιο αληθινοί. Να μπορούσαμε να ξεσπάμε και να ανοίγουμε τα ρούχα μας να φανούν οι πληγές και οι ουλές μας. Και όταν θα έχουμε εξουθενωθεί από τον πόνο μας, να αγκαλιαζόμαστε λίγο πιο αλαφρωμένοι.

Τότε θα συγχωρούσες και θα σε συγχωρούσαν, θα ανοίγαμε τόσο ο ένας προς τον άλλο, που θα χάναμε την ιδέα του ποιοι είμαστε ή ότι είμαστε κάτι- είμαστε ο εαυτός μας ή είμαστε ο άλλος;

Είναι φορές που όταν φοβάσαι θέλεις να ακούσεις κάποιον να σου λέει:
Κάνουμε μια συμφωνία;
Πέσε. Αφέσου και πέσε.

Δεν θα πονέσει περισσότερο.

 

4 Comments

 1. Anna 4 Νοεμβρίου, 2017 at 10:26 μμ

  Πόσο αλήθεια κρύβουν αυτά τα λόγια!Συμφωνώ με την συμφωνία!

  Reply
  1. Pola 5 Νοεμβρίου, 2017 at 9:39 πμ

   χαχα…είναι μια καλή συμφωνία υποθέτω…Σε ευχαριστώ πολύ! <3

   Reply
 2. Sofia 7 Νοεμβρίου, 2017 at 10:13 μμ

  Κάθε φορά που βλέπω νέα ανάρτηση, περιμένω να έρθει η ώρα που θα ηρεμίσω και θα καθήσω να την διαβάσω. Και ξέρω πάντα ότι έτσι πρέπει να γίνεται. Ναι, είναι πολύ καλή συμφωνία!

  Reply
  1. Pola 7 Νοεμβρίου, 2017 at 10:41 μμ

   Σε ευχαριστώ! Έτσι λέω…είναι μια καλή συμφωνία, ή έστω ένας καλός ‘δρόμος’, αποδοχής και συμπόνιας! <3

   Reply

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *