Μια μέρα στην Ιππόλυσις

Την Κυριακή που μας πέρασε επισκέφτηκα την Ιππόλυσις, μια μη κυβερνητική οργάνωση που σώζει άλογα και εφαρμόζει μεθόδους μάθησης και θεραπείας με τη βοήθειά τους. Η μέθοδος που εφαρμόζεται ονομάζεται συγκεκριμένα EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association) και είναι διαδεδομένη παγκοσμίως. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία, τη φιλοσοφία και τις δράσεις της οργάνωσης στην ιστοσελίδα τους [1] ή και να αναζητήσετε την ομάδα τους στο facebook.

Ζώντας τους τρελούς ρυθμούς της πόλης, όπως ίσως οι περισσότεροι από όσους διαβάζουν αυτό το post, η επαφή με τη φύση και με τον εαυτό μου –έξω από την ρουτίνα της καθημερινότητας όπου πολλά πράγματα λειτουργούν ‘στον αυτόματο’ όπως λέμε- είναι κάτι που προσωπικά αποζητώ απεγνωσμένα με την κάθε ευκαιρία. Ανακάλυψα την Ιππόλυσις τυχαία και επέλεξα να την επισκεφτώ συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση που οργάνωνε σε συνεργασία με την Softening and Healing [2,3].

Καθώς δεν μου είναι εύκολο να αποδώσω με λόγια σε ένα post το κάθε τι που αποκόμισα από την εμπειρία μου εκεί, μπορώ να πω ότι συνολικά σαν εμπειρία ήταν πολύ αξιόλογη. Το τοπίο, τα άλογα -αυτά τα φανταστικά πλάσματα!- οι άνθρωποι εκεί, όλα μου άφησαν ξεχωριστές αναμνήσεις.

Αν είσαι κάποιος/α που θα επιθυμούσε να ζήσει την εμπειρία κάποιου βιωματικού εργαστηρίου τέτοιου τύπου σε έναν τέτοιο χώρο, αξίζει να έριχνες μια ματιά στην ιστοσελίδα τους και σε όσα οργανώνουν κατά καιρούς. Από την άλλη, είναι καλό να έχεις υπόψιν όλες τις δράσεις της Ιππόλυσις και να επικοινωνήσεις μαζί τους αν θελήσεις να μάθεις σχετικές πληροφορίες, είτε αυτές αφορούν εσένα είτε κάποιο δικό σου πρόσωπο.

Γενικότερα θεωρώ ότι είναι καλό να υποστηρίζουμε με όποιο τρόπο και αν μπορούμε, οργανώσεις όπου υπάρχει αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που κάνουν και προσφέρουν κάτι το διαφορετικό, που μπορεί να ωφελεί πολλούς από τους συνανθρώπους μας. H θεραπεία με τα άλογα δρα αποδεδειγμένα πολύ ευεργετικά σε ένα σωρό θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν παιδιά ή ενήλικες. Είναι και μια διαφορετική, κάπως πιο αισιόδοξη πλευρά της Ελλάδας στο κάτω κάτω :).

[1]

http://www.hippolysis.gr

[2]  http://www.softeningandhealing.com/ 

[3] http://www.kathimerini.gr/68383/article/gynaika/psycho/h-eyergetikh-drash-toy-dialogismoy

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *