To μυστικό είναι να είσαι ο εαυτός σου

Σου αρέσει κάποιος/κάποια, Ό,τι πιο φυσιολογικό σε αυτόν τον παράλογο πλανήτη. Αντιλαμβάνεσαι ότι σιγά σιγά το ενδιαφέρον που δημιουργείται είναι αμοιβαίο. Και εσύ τι κάνεις; Αντί να χαλαρώσεις και να είσαι ο εαυτός σου, επιστρατεύεις ένα σωρό ‘’στρατηγικές’’ και ερωτικά ‘’παιχνίδια’’ για να προκαλέσεις το ενδιαφέρον του άλλου. Φυσικά και στην αρχή το στοιχείο του ερωτικού παιχνιδιού είναι απαραίτητο, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Το θέμα είναι πως μετά αρχίζει η γνωστή παράνοια ‘’να κάνω like;’’, ‘’πόσα like επιτρέπεται να κάνω;’’, ‘’μήπως απλά παίζει;’’, ‘’μήπως με βλέπει φιλικά;’’, ‘’σε πόσες φίλες μου να το πω ώστε να με μπερδέψουν χειρότερα με τις διαφορετικές γνώμες τους;’’, ‘’αν στείλω πρώτη θα με πει εύκολη;’’, ‘’αν δεν του αρέσω τόσο ώστε να κάνει κίνηση;’’, ‘’αν παίζει ταυτόχρονα με πολλές/πολλούς;’’, ‘’αν η γιαγιά μου είχε ρόδες;’’. Και κάπου εκεί, ανάμεσα στα εκατομμύρια ‘’αν’’ αρχίζεις και το χάνεις, στερείς από τον εαυτό σου το να βιώσει την εσωτερική ανανέωση που προκαλεί το φλερτ προσπαθώντας απλά να ‘’ελέγξεις’’ την κατάσταση. Μεγάλο πράγμα η ανάγκη του ελέγχου και πηγάζει κυρίως από την ανάγκη μας να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από την ενδεχόμενη απογοήτευση. Ειδικά, όταν στο παρελθόν έχεις βιώσει αρκετές, αναπτύσσεις ακόμα και ασυνείδητα την πεποίθηση πως κάθε φορά θα επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία και στην ουσία εσύ ο ίδιος σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, όμως, είναι πως χωρίς να το καταλάβεις σκέφτεσαι περισσότερο απ’ ό,τι νιώθεις, και με αυτόν τον τρόπο καταπιέζεις την ίδια σου την προσωπικότητα.

Σε τελική ανάλυση, ακόμα και αν δεν συμβεί τίποτα με εκείνη/εκείνον που μας ενδιαφέρει, σίγουρα θα βρεθεί λίγο πιο μετά κάποια άλλη/άλλος στον δρόμο μας με την οποία/οποίο ίσως και να συγχρονιστούμε καλύτερα. Και λέω ίσως, γιατί σε ό,τι αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, όλα είναι ρευστά, ευμετάβλητα, και σε μερικές περιπτώσεις αποφάσεις του ενστίκτου και της στιγμής. Γι’ αυτό μην αφήνετε τις στιγμές να πάνε χαμένες, πιάστε εσείς συζήτηση στο αγόρι που σας αρέσει, βρείτε το θάρρος να προτείνετε έναν καφέ στην κοπέλα που σας ενδιαφέρει. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι να μην ανταποκριθεί. Μη θυσιάζετε τις επιθυμίες σας στον βωμό του εγωισμού και του φόβου της απόρριψης, γιατί εκείνες τις στιγμές εσείς απορρίπτετε τους εαυτούς σας και όχι οι άλλοι. Στο κάτω κάτω της γραφής, όποιος έρχεται στη ζωή μας για να μείνει, να είστε σίγουροι πως θα βρει τον τρόπο, όσο δύσκολο και να μοιάζει, να έρθει κοντά μας και να μας γνωρίσει καλύτερα.

Το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε είναι πως το μυστικό τελικά είναι να είστε ο εαυτός σας με το όποιο κόστος, γιατί αυτό που είστε είναι κάτι μοναδικό. Μη φοβάστε λοιπόν να εκτεθείτε και να δείξετε κομμάτια του εαυτού σας. Άλλωστε, όπως έχει πει και ο Oscar Wilde: Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Ρίσκαρε λοιπόν να είσαι εσύ…

 

Κείμενο από: Αλεξάνδρα Γεωργά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *