Ο Μύθος του Λάθος Timing

Μια φορά και έναν καιρό οι άνθρωποι συνήθιζαν να λένε μεταξύ τους ένα παραμύθι, εκείνο του «Λάθος Timing». Το παραμύθι αυτό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και πολλές φορές προβάλλεται και ως δικαιολογία για τη μη εξέλιξη των ερωτικών μας σχέσεων. Λίγο έως πολύ όλοι έχουμε αναγάγει την πρώιμη διακοπή μιας ερωτικής ιστορίας στον κακό συγχρονισμό. Είναι όμως άραγε αυτή η πραγματική αιτία που κάποιες γνωριμίες  δεν προχωρούν περαιτέρω ή μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι που φοβόμαστε είτε να εκφράσουμε είτε να αποδεχτούμε; Μήπως τελικά επιλέγουμε αυτήν την τόσο αγαπημένη και τετριμμένη φράση μόνο και μόνο γιατί δεν θέλουμε να παραδεχτούμε στον εγωιστή εαυτό μας ότι δεν αρέσουμε αρκετά σε έναν άνθρωπο ώστε να θέλει να μας γνωρίσει καλύτερα; Ή μήπως  είμαστε πολύ δειλοί ώστε να παραδεχθούμε εμείς στον άλλο ότι δεν είναι αυτό που ψάχνουμε;

Τι θα πει ‘’Λάθος’’ Timing, όταν απέναντί σου έχεις τον ‘’Σωστό’’ άνθρωπο; Γιατί η αλήθεια είναι ότι όσο δύσκολη και αν είναι η στιγμή που γνωρίζεις κάποιον, όσο μπερδεμένα και αν μοιάζουν όλα μέσα σου, αν το άτομο που έχεις απέναντί σου αγγίζει κάποιες βαθύτερες χορδές και σου ξυπνά όμορφα συναισθήματα δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσεις να φύγει εύκολα από τη ζωή σου. Διαφορετικά, αυτό το άτομο στην πραγματικότητα δε σήμαινε κάτι ιδιαίτερο για σένα, ίσως ήταν το φλερτ που είχες ανάγκη για να νιώσεις καλύτερα ή η επιβεβαίωση που χρειαζόσουν προκειμένου να αναπτερώσεις το χαμένο σου ηθικό. Και αυτό φυσικά ισχύει και για τα δύο φύλα ανεξαιρέτως. Μπορεί σε κάποιους να ακουστεί σκληρό, αλλά ό,τι αξίζει δε σημαίνει ότι πάντα πρέπει να πονάει ή να είναι δύσκολο.

Μερικές φορές ό,τι αξίζει είναι απλό και ξεκάθαρο, και ίσως τελικά αυτό να είναι το πιο δύσκολο σε μια εποχή συναισθηματικής έκπτωσης και εσωτερικής ανασφάλειας. Σταμάτα λοιπόν να φτιάχνεις δικαιολογίες στο μυαλό σου για πράγματα που δε συνέβησαν ποτέ γιατί πολύ απλά κάποια από τις δύο πλευρές δεν ήθελε να συμβεί. Και αυτό φυσικά είναι φυσιολογικό καθώς δεν είναι δυνατόν να μας εμπνέουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια συναισθήματα. Έτσι λειτουργούν οι ανθρώπινες σχέσεις, χωρίς εγγυήσεις και πολλές φορές χωρίς αμοιβαιότητα. Θα ήταν όμως ιδανικό και πάνω απ’ όλα ανθρώπινο να μπορούμε να κοιτάξουμε τον άλλο στα μάτια και να του πούμε την αλήθεια, γι’ αυτό που νιώθουμε ή γι’ αυτό που δε νιώθουμε. Έτσι χτίζεις υγιείς σχέσεις, με ειλικρίνεια και σεβασμό, γιατί κάθε άνθρωπος που περνά από τη ζωή μας, όσο μικρή και αν είναι η συνάντησή μας μαζί του, δεν έγινε τυχαία. Κάτι μας δίδαξε, κάτι μας ξύπνησε, κάτι μας θύμισε, κάπως μας ταρακούνησε γενικά και αυτό έγινε τη σωστή στιγμή. Εμείς άλλωστε αποφασίζουμε για τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας και όχι ο χρόνος ή οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συναντιόμαστε με κάποιον.

Το σύμπαν λοιπόν μπορεί και να σου δίνει το σήμα, μπορεί να φέρνει ανθρώπους στον δρόμο σου, η απόφαση όμως εξαρτάται πάντα από σένα και κυρίως από αυτό που σου λέει η καρδιά σου. Αρκεί να έχεις μάθει να την ακούς και να τη χαρίζεις όχι μόνο εκεί που θες αλλά και εκεί που της αξίζει.

Κείμενο από: Αλεξάνδρα Γεωργά

Photo by Luca Bravo on Unsplash

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *