6 τρόποι με τους οποίους ίσως να δίνεις ασυνείδητα την ‘λάθος’ ανατροφοδότηση στον εαυτό σου

1. Κάνοντας αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σου

Παρατηρείς άραγε τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεσαι στον εαυτό σου και τι είδους σκέψεις κάνεις γι’ αυτόν; Σε όλες τις περιστάσεις και συνθήκες: στις επιτυχίες, στις αποτυχίες, σε στιγμές άκρατου ενθουσιασμού και χαράς ή σε στιγμές θλίψης κλπ. Πέρα από αυτά, σκέψου και κάτι ακόμα: πώς τον φαντάζεσαι τον εαυτό σου, πώς τον οραματίζεσαι; Τώρα, όχι απαραίτητα σε κάποια μελλοντική στιγμή, αλλά σε ό,τι ζεις τώρα. Αν ήσουν απέξω και σε παρατηρούσες, πώς σε βλέπεις; Τι βλέπεις πρώτο; Κάποια ατέλεια (ό,τι θεωρείς εσύ ατέλεια) ή κάτι σαν το χαμόγελό σου; Σε μελλοντικές στιγμές, σε φαντάζεσαι να πετυχαίνεις τους στόχους σου ή το αντίθετο ή και τίποτα; Αυτά. Θα σε αφήσω με τις ερωτήσεις εδώ!

2. Παραλείποντας την αυτοφροντίδα

Αγνοώντας την ανάγκη σου για αυτοφροντίδα και μην αφιερώνοντας χρόνο σε εσένα, είναι σαν να στέλνεις στον εαυτό σου το μήνυμα ότι δεν είναι και τόσο σημαντικός και ότι δεν χρειάζεται την προσοχή σου. Ζητάς και απαιτείς να ανταπεξέρχεται σε κάμποσες δραστηριότητες, δουλειές και υποχρεώσεις, αλλά δεν του προσφέρεις χρόνο να επουλωθεί και να αναζωογονηθεί. Αν ναι, αυτό είναι άλλη μια καλή τροφή για σκέψη.

3. Κάνοντας καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή σκοτώνει αργά τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό. Η κίνηση είναι για το σώμα πηγή ενέργειας, το θρέφει,  κινητοποιεί το μυαλό, ξυπνάει τις αισθήσεις και φέρνει ισορροπία σε όλες τις λειτουργίες που συμβαίνουν μέσα σου. Η επιλογή μιας καθιστικής ζωής περνάει υποσυνείδητα μηνύματα αδράνειας, μιζέριας και μιας αντίστοιχης ‘κατακάθισης’ του μυαλού.

4. Δεν σου βάζεις προκλήσεις και δεν θέτεις στόχους

Κάτι που είναι απαραίτητο προκειμένου να βρίσκεις κίνητρα και να εξελίσσεσαι και εν ολίγοις, για να σε ‘κρατάς στη ζωή’ ενεργό!

5. Με πεποιθήσεις που μπλοκάρουν την εξέλιξή σου

Αυτές μπορεί να είναι ένα ‘τα ξέρω όλα και δεν χρειάζεται να ακούσω κανέναν’ έως το ‘δεν μπορώ να το μάθω εγώ αυτό’. Η απολυτότητα ως αντιμετώπιση και συμπεριφορά, μόνο αρνητική ανατροφοδότηση μπορεί να σου προσφέρει.

6. Δεν εκτίθεσαι στο νέο

Όπου εκεί που βλέπεις ‘νέο’ βάλε καινούρια ερεθίσματα, γνωριμίες, εντυπώσεις, ταξίδια, γνώσεις, διαλόγους και οτιδήποτε άλλο λαχταρά η ψυχή σου!

Αντίστρεψε τα παραπάνω, και έχεις 6 τρόπους με τους οποίους μπορείς να τροφοδοτήσεις θετικά τον εαυτό σου! Ο μόνος ασφαλής τρόπος για να προσφέρεις ανατροφοδότηση αποτελεσματικά και σε άλλους ανθρώπους. Η μαγεία είναι μέσα μας. Με ποιο τρόπο θα ‘κάνουμε τα μαγικά μας’ και πώς θα τα αξιοποιήσουμε, αυτό είναι μοναχά στο χέρι μας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *