Τα τσάκρας σύμφωνα με ένα βίντεο φτιαγμένο για παιδικό κανάλι

Εκτιμώ πάρα πολύ την προσέγγιση και παρουσίαση ιδεών/γνώσεων κλπ. με όσο το δυνατόν πιο απλό, άμεσο και ζωντανό τρόπο. Σε ένα πρώτο επίπεδο, είναι κάτι το εξαιρετικά ωφέλιμο και χρήσιμο για κάποιον που μόλις ξεκινά να ‘χτίζει’ την γνώση του γύρω από κάτι.

Αυτή η μικρή εισαγωγή έγινε απλά για να σας πάω στο παρακάτω videάκι, από ένα παιδικό show της Nickelodeon. Στο εν λόγω video παρουσιάζονται με πολύ απλό τρόπο οι έννοιες των τσάκρας και πώς μπορούμε να τα ενεργοποιήσουμε. Είχα τις επιφυλάξεις μου για το περιεχόμενο του, ομολογώ όμως ότι το θεωρώ πολύ καλοφτιαγμένο και ευχάριστο!

Και εδώ είναι το σημείο που θέλω να κάνω μια μικρή παρένθεση σχετικά με ‘τις επιφυλάξεις’ μου. Πολλές φορές υπάρχει ένα πολύ λεπτό όριο μεταξύ της ενασχόλησης με κάποιο πράγμα και της γελοιοποίησής του. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να παραποιηθεί κάτι ή να αποκτήσει έναν χαρακτήρα πιο εμπορικό, ξεφεύγοντας από τα πλαίσια του σκοπού για τον οποίο υπάρχει. Προσωπική μου εντύπωση είναι ότι γενικά η υπερέκθεση ή η υπερανάλυση κάποιων πραγμάτων, καταλήγει κατά κάποιο τρόπο να τα ‘φθείρει’.

Κάθε τι θα πρέπει να προσεγγίζεται με έναν κάποιο σεβασμό και πιστεύω και με μια είδους ταπεινότητα. Είναι φορές που νιώθω πραγματικά ότι ‘βιάζονται’ με μια τρομακτική ελαφρότητα έννοιες, ιδέες κλπ. Ορισμένες φορές πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να γνωρίσουμε όχι μόνο τα όρια που θέλουμε να βάζουμε οι ίδιοι στους άλλους, αλλά και εκείνα που πρέπει να θέτουμε οι ίδιοι σε συμπεριφορές μας και στον τρόπο που προσεγγίζουμε ανθρώπους και πράγματα ή έννοιες γενικότερα.

Τέλος παρένθεσης λοιπόν! Αν κάποιος επιθυμεί από περιέργεια ή για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί να το παρακολουθήσει! Να σημειώσω μόνο ότι το βίντεο είναι στα Αγγλικά και δεν γνωρίζω να υπάρχει και με ελληνικούς υπότιτλους. Ελπίζω να σας φανεί εξίσου ευχάριστο!

 

 

2 Comments

 1. Despina 12 Ιανουαρίου, 2017 at 11:16 μμ

  τέλειο!!! <3

  Reply
  1. Pola 13 Ιανουαρίου, 2017 at 10:15 πμ

   Χαίρομαι που σου άρεσε! Και εγώ το αγάπησα πολύ χιχι!

   Reply

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *