Διακοπέεες!!!

Ο Αύγουστος στο μυαλό μου (αλλά ίσως και για τους περισσότερους ισχύει αυτό) είναι ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών. Αχ…διακοπέεεες!! Τη φωτό βέβαια δεν τη διάλεξα επειδή στις διακοπές συνηθίζω κάτι τέτοια: ανεβασμένη ανάποδα πάνω σε αμάξια να παίρνω πόζα…not a good idea. Να πεταχτεί ο ιδιοκτήτης από πουθενά να γελάμε (αν και κάτι κουλά με τις φωτογραφίες και τις selfies τελευταία συμβαίνουν). Να έχεις και τα παιδιά τώρα, να κουβαλάς και εκατό συμπράγκαλα μαζί και να λες στον άντρα σου να κρατήσει λίγο τα παιδιά, να σκαρφαλώνεις στο αμαξι και να προσπαθείς να γυρίσεις, να φέρνεις τούμπες, να βολευτείς και τέλος πάντων εκεί που είσαι έτοιμη και ωραία να του ζητάς να σε βγάλει φωτό…όχι δεν…γενικά αυτές οι φωτό εχουν κάτι από τις διαφημίσεις: η αστραφτερή οικογένεια με τα αστραφτερά χαμόγελα, στο αστραφτερό σπίτι κλπ. …όλα λάμπουν ναι, βέβαια!

Αυτή η φωτό όμως μου έβγαζε κάτι από αυτήν την ανεμελιά και τη χαλαρότητα που επιδιώκουμε όλοι στις καλοκαιρινές μας διακοπές.’Eχει και μια δόση τρέλας, από εκείνη που έβγαινε έντονα στα 20-something χρόνια (αρχές κιόλας) στις πρώτες φοιτητικές διακοπές, στα κάμπινγκ, στα club, στις παραλίες και σε άκυρες ντίσκο κάποιου νησιού. Όπου βρίσκαμε ο καθένας. Άλλος ήταν ο τύπος του κάμπινγκ που άααραζε παραλία (έχω μια τάση να τραβάω τα φωνήεντα σήμερα) και άλλος ο τύπος που γύρναγε στα κλαμπς και του’δινε και καταλάβαινε μέχρι το πρωί. Ναι, βέβαια. Είχαμε την πλάκα μας.

Σάμπως καθώς μεγαλώνουμε δεν συνεχίζουμε να κουβαλάμε ακόμη μια δόση από εκείνη τη τρέλα? Αλλιώς τη ζούμε ίσως αργότερα, αλλά σε ποιον δεν λείπει ένα άραγμα στην παραλία με μια μπύρα, έτσι απλά, χωρίς τις πολλές έγνοιες…ή δε λείπει σε ένα ζευγάρι ένα ‘χαλαρό ποτάκι’ χωρίς τα παιδιά, μόνο για λίγο, απλά οι δυο τους; Ο,τιδήποτε που θα θυμίσει λίγο από τη ξεγνοιασιά εκείνων των χρόνων. Ε, όπως και να το κάνουμε αλλιώς είναι οι διακοπές πριν ξεκινήσει η δουλειά ή η οικογένεια και αλλιώς το μετά. Είναι σωστή αλλαγή εποχής!

Αλλά και? Κάθε φάση είναι τόσο όμορφα διαφορετική. Παρά τα όσα δύσκολα. Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το ομαλό πέρασμα από μια εποχή μας στην επόμενη, όταν αυτό γίνεται στην ώρα του? Και μεγαλύτερη ικανοποιήση από το φυσικό μεγάλωμα κάποιου, που νιώθει να προχωρά και να εξελίσσεται? Από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος με τον εαυτό του θεωρώ ότι είναι η προσκόλληση σε μια συγκεκριμένη φάση. Όλο το ποτάμι της ζωής να κυλάει και αυτός να έχει κολλήσει κάπου που έχει πάψει προ πολλού να έχει κάτι άλλο να του δώσει.

Εξέλιξη άλλωστε δε σημαίνει ότι τα αφήνεις όλα πίσω: κανείς δε μεγαλώνει ευτυχισμένος αν δεν κρατήσει κάτι από τη παιδικότητα, την εφηβική ορμή, την ωραία τρέλα των πιο νεανικών χρόνων. Απλώς όλα αυτά πλέον με διαφορετικό τρόπο. Οι διακοπές είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να επιστρέφει κανείς σε κομμάτια του εαυτού του που θέλει να κρατήσει ζωντανά, να χαθεί έστω για λίγο από τις μεγάλες μας πόλεις και από άγχη, να αισθανθεί λίγο πιο ανθρώπινα αναπνέοντας την θεραπευτική φύση. Απολαύστε όσο μπορείτε το μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι σας, όπου και να είστε και όπως και να είναι η ζωή σας αυτή τη στιγμή. Όσο μπορείτε…το ίδιο δε θα ξανάρθει άλλωστε!

 

 

13473324_262942194069238_213921238_n

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *