Dark Light

Λίγες σκέψεις και προτάσεις για τις μέρες καραντίνας

Λίγες σκέψεις και προτάσεις για τις μέρες καραντίνας

Να ένας τίτλος που δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα έγραφα (“μέρες καραντίνας”; γουατ;)

https://gph.is/g/EqB5171

Μπορεί λοιπόν οι μέρες που ζούμε να έχουν την παραξενιά τους και κατιτίς το πρωτόγνωρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να είναι ευχάριστες και δημουργικές ή απλά -όσο το δυνατόν- ήρεμες και θετικές. Θα σου πρότεινα πέρα από την -αναγκαστική-κοινωνική απομόνωση, να απομονωθείς/προστατευτείς όσο μπορείς και από κάθε είδους ‘βομβαρδισμό’ πληροφοριών και ειδήσεων: ενημερώσου για τα βασικά και χρήσιμα από όλα όσα συμβαίνουν, από έγκυρες πηγές.

Πέρα από αυτές εδώ τις προτάσεις ή οτιδήποτε παρόμοιο συναντάς, να θυμάσαι πρωτίστως πως το πιο σημαντικό είναι να σεβαστείς τους δικούς σου ρυθμούς και να δώσεις χώρο και χρόνο σε οποιοδήποτε συναίσθημα ή κατάσταση βιώνεις αυτή τη στιγμή.

Αν νιώθεις ότι δεν έχεις κανένα κίνητρο, όρεξη κλπ. να μαγειρέψεις/γυμναστείς/τακτοποιήσεις/οτιδήποτε, είναι οk. Δεν είναι ανάγκη να έχεις. Όλο αυτό που συμβαίνει είναι μια ευκαιρία μεταξύ άλλων να μάθουμε να φροντίζουμε και να προστατεύουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους, οπότε παραιτήσου από την ανάγκη του να είσαι παραγωγικός με το έτσι θέλω ή τα ‘πρέπει’, και απόλαυσε το όπως μπορείς, αντέχεις και θες. Τα υπόλοιπα θα προκύψουν. Είσαι ακόμη μαζί μου; Να λίγα πράγματα για ψαχούλεμα:

Μουσική

Αυτή την ιστοσελίδα μου την πρότεινε μία συνάδελφος (ευχαριστώ αγαπημένη μου!) και κόλλησα αμέσως. Στο RadioGraden που θα βρεις εδώ μπορείς να ακούσεις μουσική από όλο τον κόσμο, μετακινώντας τον κέρσορα επάνω στην υδρόγειο και επιλέγοντας το μέρος, τη συχνότητα κλπ.

Στο myNoise θα βρεις ό,τι είδους ήχους μπορείς να φανταστείς, από ήχους κίνησης σε δρόμο (λες και μας έλειπε, αλλά οκ) ως και ήχους φυσης, γουργουρίσματα γάτας κλπ. Μπορείς ακόμη να ‘παίξεις’ με τους ήχους και να κάνεις πιο έντονο κάποιο στοιχείο φτιάχνοντας κάτι που να είναι πιο ευχάριστο στα δικά σου αυτιά. Ιδανικό για background επιλογές μουσικής ενώ δουλεύεις ή κάνεις κάτι, για χαλάρωση ή λίγο πριν τον ύπνο κλπ.

Ενδιαφέροντα βίντεο και ταινίες

Από παλαιότερα ποστ, θα βρεις ενδιαφέροντα -κυρίως- βίντεο για χάζεμα και τροφή για σκέψη εδώ ή εδώ.

Προτάσεις για αξιόλογες ξενόγλωσσες ταινίες εδώ

Άσκηση

Στο ΥouΤube υπάρχουν άπειρες επιλογές, αλλά ομολογώ ότι συνήθως δεν μου είναι εύκολο να κάνω γυμναστική ακολουθώντας οδηγίες από κάποιον στην οθόνη. Φταίει ο ρυθμός; Η ‘μεταδοτικότητα’ του ανθρώπου που παρακολουθώ; Γοαυτέβερ. Πάντως η δική μου αγαπημένη και η μόνη ίσως που μπορώ να ακολουθήσω πιστά τόσο εύκολα βρίσκεται εδώ: Yoga with Adriene. Την αγαπώ και αυτήν και την yoga, και θεωρώ αξίζει σίγουρα μια δοκιμή για να δεις αν θα σου ταιριάξει και σένα.

Ρίξε μια ματιά και στο VeryWellFit, για προτάσεις και νέα σε κατηγορίες fitness/υγιενή διατροφή και άσκηση.

Bρες εδώ προτάσεις για podcasts και καθοδηγούμενους διαλογισμούς για καλύτερο ύπνο και μια γενικότερη απαλλαγή από το άγχος και το στρες (το χρειαζόμαστε-προ κορονοϊού, κατά τη διάρκεια, μετά, γενικώς!).

Ιστοσελίδες για χάζεμα (και όχι μόνο)

FactRetriever, ενδιαφέροντα στοιχεία και γεγονότα σε κατηγορίες όπως διατροφή/οικογένεια/υγεία/σχέσεις κλπ. Μπορώ να το χαζεύω για ώρα!

Biography, για τους λάτρεις της ιστορίας και με κατηγορίες όπως ‘Women’s History’, ‘Νοstalgia’ , ‘ Crimes and Scandals’ . Ανακαλύπτεις υπέροχες προσωπικότητες, συναρπαστικά ιστορικά γεγονότα και στοιχεία κλπ.

Personalities, από τα πιο ενδιαφέροντα τεστ προσωπικότητας που έχω βρει στο διαδίκτυο.

Duolingo, για εκμάθηση ξένων γλωσσών. Το έχω χρησιμοποιήσει για να ξεσκονίσω τα γαλλικά μου, και η αλήθεια έιναι το βρίσκω εύχρηστο και αρκετά ευχάριστο.

A Shiny Day, για χειροτεχνίες, οικολογία, ευεξία και όχι μόνο από ένα πολύ φωτεινό κορίτσι.

Αυτά είναι κάποια από τα ενδιαφέροντα που ανακάλυψα πρόσφατα ή γνώριζα ήδη, η λίστα θα μεγαλώσει και άλλο ενδεχομένως, μιας και οι ανακαλύψεις δεν σταματούν ποτέ εδώ που τα λέμε.

Είναι και φορές που θέλω να σχολιάσω τόσα μα τόσα πολλά για όλο αυτό που ζούμε, αλλά νομίζω πριν σκάσει κάποιο σχετικό ποστ χρειάζομαι και εγώ το χρόνο μου για αυτό, παρατηρώντας τι συμβαίνει γύρω μου και κυρίως μέσα μου. Νομίζω ένα από τα σημαντικά μαθήματα αυτών των καιρών είναι αυτό: λιγότερη βιασύνη και άσκοπο κυνηγητό, περισσότερη προσοχή, παρατήρηση και ουσία. Ένα γενικότερο διάλειμμα-ευκαιρία για (αυτο)αξιολογόγηση, να δούμε πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να πάμε.

Μέχρι κάτι νεότερο, ας μείνουμε (οκ, σπίτι) και κυρίως ασφαλείς, ήρεμοι και θετικοί, απορροφώντας όσο λιγότερο γίνεται από την αρνητικότητα ή την παράνοια που κυκλοφορεί και, πραγματικά, ειδικά μακροχρόνια, είναι πιο τοξική από οποιονδήποτε ιό.

Σας στέλνω διαδικτυακά φιλιά, αγκαλιές και θετική ενέργεια!

https://gph.is/g/ZYmd6Yr

Photo by Maryna Yazbeck on Unsplash

Εμφάνιση Σχολίων (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Scroll To Top