Dark Light

To μυστικό είναι να είσαι ο εαυτός σου

To μυστικό είναι να είσαι ο εαυτός σου

Σου αρέσει κάποιος/κάποια, Ό,τι πιο φυσιολογικό σε αυτόν τον παράλογο πλανήτη. Αντιλαμβάνεσαι ότι σιγά σιγά το ενδιαφέρον που δημιουργείται είναι αμοιβαίο. Και εσύ τι κάνεις; Αντί να χαλαρώσεις και να είσαι ο εαυτός σου, επιστρατεύεις ένα σωρό ‘’στρατηγικές’’ και ερωτικά ‘’παιχνίδια’’ για να προκαλέσεις το ενδιαφέρον του άλλου. Φυσικά και στην αρχή το στοιχείο του ερωτικού παιχνιδιού είναι απαραίτητο, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Το θέμα είναι πως μετά αρχίζει η γνωστή παράνοια ‘’να κάνω like;’’, ‘’πόσα like επιτρέπεται να κάνω;’’, ‘’μήπως απλά παίζει;’’, ‘’μήπως με βλέπει φιλικά;’’, ‘’σε πόσες φίλες μου να το πω ώστε να με μπερδέψουν χειρότερα με τις διαφορετικές γνώμες τους;’’, ‘’αν στείλω πρώτη θα με πει εύκολη;’’, ‘’αν δεν του αρέσω τόσο ώστε να κάνει κίνηση;’’, ‘’αν παίζει ταυτόχρονα με πολλές/πολλούς;’’, ‘’αν η γιαγιά μου είχε ρόδες;’’. Και κάπου εκεί, ανάμεσα στα εκατομμύρια ‘’αν’’ αρχίζεις και το χάνεις, στερείς από τον εαυτό σου το να βιώσει την εσωτερική ανανέωση που προκαλεί το φλερτ προσπαθώντας απλά να ‘’ελέγξεις’’ την κατάσταση. Μεγάλο πράγμα η ανάγκη του ελέγχου και πηγάζει κυρίως από την ανάγκη μας να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από την ενδεχόμενη απογοήτευση. Ειδικά, όταν στο παρελθόν έχεις βιώσει αρκετές, αναπτύσσεις ακόμα και ασυνείδητα την πεποίθηση πως κάθε φορά θα επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία και στην ουσία εσύ ο ίδιος σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, όμως, είναι πως χωρίς να το καταλάβεις σκέφτεσαι περισσότερο απ’ ό,τι νιώθεις, και με αυτόν τον τρόπο καταπιέζεις την ίδια σου την προσωπικότητα.

Σε τελική ανάλυση, ακόμα και αν δεν συμβεί τίποτα με εκείνη/εκείνον που μας ενδιαφέρει, σίγουρα θα βρεθεί λίγο πιο μετά κάποια άλλη/άλλος στον δρόμο μας με την οποία/οποίο ίσως και να συγχρονιστούμε καλύτερα. Και λέω ίσως, γιατί σε ό,τι αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, όλα είναι ρευστά, ευμετάβλητα, και σε μερικές περιπτώσεις αποφάσεις του ενστίκτου και της στιγμής. Γι’ αυτό μην αφήνετε τις στιγμές να πάνε χαμένες, πιάστε εσείς συζήτηση στο αγόρι που σας αρέσει, βρείτε το θάρρος να προτείνετε έναν καφέ στην κοπέλα που σας ενδιαφέρει. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι να μην ανταποκριθεί. Μη θυσιάζετε τις επιθυμίες σας στον βωμό του εγωισμού και του φόβου της απόρριψης, γιατί εκείνες τις στιγμές εσείς απορρίπτετε τους εαυτούς σας και όχι οι άλλοι. Στο κάτω κάτω της γραφής, όποιος έρχεται στη ζωή μας για να μείνει, να είστε σίγουροι πως θα βρει τον τρόπο, όσο δύσκολο και να μοιάζει, να έρθει κοντά μας και να μας γνωρίσει καλύτερα.

Το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε είναι πως το μυστικό τελικά είναι να είστε ο εαυτός σας με το όποιο κόστος, γιατί αυτό που είστε είναι κάτι μοναδικό. Μη φοβάστε λοιπόν να εκτεθείτε και να δείξετε κομμάτια του εαυτού σας. Άλλωστε, όπως έχει πει και ο Oscar Wilde: Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Ρίσκαρε λοιπόν να είσαι εσύ…

 

Κείμενο από: Αλεξάνδρα Γεωργά

Εμφάνιση Σχολίων (2)
  • Το να είσαι ο εαυτός σου σε μια τέτοια περίσταση όπως το φλερτ που προαναφέρεις είναι το κλειδί της επιτυχίας. Αν αρέσεις θα αρέσεις για αυτό που πραγματικά είσαι. Χωρίς κόπο. Αν παίξεις κάποιο ρόλο έστω και μικρό θα κουραστεις γρήγορα, όσο καλός ηθοποιός και να είσαι και κάποια στιγμή θα ξεθυμανεις άχαρα μπροστά στα μάτια του εκάστοτε παρτενέρ σου.
    Το να μην παίζεις ρόλους στην ζωή είναι πολύ δύσκολο και έχει μεγάλο συναισθηματικό κόστος. Το να είσαι ο εαυτός σου κοστίζει αλλα τελικά αξίζει

    • Λοιπόν αυτό είναι από τα λίγα κείμενα που έχει γράψει φιλικό πρόσωπο για το blog και όχι εγώ η ίδια και θυμάμαι όταν το είχα πρωτοδιαβάσει να είχα σκεφτεί αυτό το ‘χωρίς κόπο΄. Τι άλλο δηλαδή να είσαι αν όχι ο εαυτός σου; Και για τι άλλο να αρέσεις/αγαπηθείς/σε συμπαθήσουν/ό,τι αν όχι για όλα όσα είσαι ή δεν είσαι; Σε κάποια συγκεκριμένη φάση σου, σε κάθε φάση σου. Κάποιος που θέλει να σε γνωρίσει, θα είναι ανοιχτός σε ό,τι είσαι. Κάποιος που δεν θέλει, θα βρει κάτι που να μην ‘του κάνει’, ό,τι και όπως και να είσαι-και που μάλλον δεν του κάνει στον ίδιο του τον εαυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Scroll To Top