Tα ‘μαγικά’ χαρτάκια του 2017!

Πέρυσι, παραμονή Πρωτοχρονιάς, μου είχε έρθει η επιθυμία να κάνω κάτι πρωτότυπο, κάτι που θα είχε μια κάποια σημασία και θα ακολουθούσε τον καθένα από όσους είχαμε μαζευτεί μαζί εκείνη τη βραδιά για όλο τον χρόνο.Έκανα λοιπόν κάτι εξαιρετικά απλό, που ωστόσο αποδείχθηκε πολύ πετυχημένο και έδωσε κάτι το ξεχωριστό στη βραδιά, αφού στάθηκε αφορμή για ενδιαφέρουσες κουβέντες και ήταν και κάτι το διαφορετικό, ένα ευχάριστο στοιχείο έκπληξης!

Πήρα χρωματιστά μικρά χαρτάκια και στη μία τους πλευρά κατέγραψα διάφορα ρητά από διάσημες -ή και άσημες- προσωπικότητες (π.χ. “Όταν αυτό που κάνουμε δεν αποδίδει, έχουμε την τάση να κάνουμε περισσότερο απ’ αυτό και με μεγαλύτερη ένταση.” Τ. Champoux). Στην άλλη πλευρά, σημείωσα δύο λέξεις ή μια λέξη και μια φράση: η πρώτη λέξη ήταν κοινή για όλα τα χαρτάκια, η λέξη ‘υγεία’. Η δεύτερη ήταν διαφορετική στο καθένα, π.χ. ‘αρμονία’ ή ‘ενδιαφέρουσες γνωριμίες’ κλπ. Τα δίπλωσα και τα έκλεισα σε ένα πουγκί.

Λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, ο κάθε καλεσμένος διάλεξε τυχαία από δύο χαρτάκια (ήταν τόσα ώστε αντιστοιχούσαν δύο στον καθένα). Το πουγκί πήγαινε από τον έναν στον άλλο κυκλικά, όπως είχαμε καθίσει. Πέρασε πρώτα μια φορά από όλους και μετά στον δεύτερο κύκλο επιλέγαμε και από ένα δεύτερο χαρτί. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι την ώρα που τα ετοίμαζα, για τα περισσότερα μου ερχόταν στο μυαλό και ένας συγκεκριμένος καλεσμένος, και τελικά κατέληξαν να τύχουν ακριβώς όπως πίστευα ότι τους ταίριαζαν. Βέβαια αυτό δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία, αν και οι ίδιοι δεν συμφωνούσαν απόλυτα (καθώς και μεταξύ μας ο ένας για τον άλλον) ότι τους έτυχε ακριβώς αυτό που τους ταίριαζε, αυτό που τους ‘έλεγε’ κάτι που ανταποκρινόταν στις ανάγκες τους και στην ιδιοσυγκρασία τους.

Η συμφωνία ήταν να κρατήσει ο καθένας κοντά του τα χαρτάκια αυτά, στο πορτοφόλι του ή στην τσάντα του κλπ. και κατά καιρούς να τα κοιτάει, όποτε επιθυμεί ή το νιώσει, προσπαθώντας να καταλάβει μες τον χρόνο πώς μπορεί να αξιοποιήσει το μήνυμά τους, πώς αλλάζει η ερμηνεία του, πώς βοηθιέται από αυτήν και οτιδήποτε άλλο. Του χρόνου, θα συναντιόμασταν και θα συζητάγαμε τι έγινε με αυτά: τα παρατήσαμε και ξεχαστήκανε ή μείναμε πιστοί στην συμφωνία με τον εαυτό μας; Και αν ναι, τι μάθαμε από αυτό, τι έμεινε;

Περίμενα λοιπόν έναν ολόκληρο χρόνο να μιλήσω για τα δικά μου χαρτάκια, αφού είχα πάρει την απόφαση να κάνω αυτό το post μόνο αφού θα έχει κλείσει ο κύκλος αυτός και θα έχω να πω τι έμαθα εγώ από αυτά! Αυτό όμως θα είναι ένα ξεχωριστό post, διότι δεν θα ήθελα το συγκεκριμένο να μεγαλώσει πολύ! Και ενώ σκέφτομαι ποια θα είναι η φετινή, παρόμοιου τύπου έκπληξη, θα κλείσω προτείνοντάς σας να δοκιμάσετε κάτι παρόμοιο, κάτι διαφορετικό, κάτι που θα είναι σαν παιχνίδι αλλά ταυτόχρονα θα έχει και την αίσθηση του πιο ‘μόνιμου’, αλλά και ένα άλλο νόημα, όπως το παραπάνω, μιας και ήταν μια μικρή καθοδήγηση ή και αποστολή αν θέλετε, για όλο τον χρόνο!

Ανακοινώνω λοιπόν από εδώ δύο αναρτήσεις ακόμη, που θα ακολουθήσουν σύντομα: Μία για τα μηνύματα που κουβαλούσα μαζί μου όλο τον χρόνο και μια για κάτι παρόμοιο που σχεδίασα για τις φίλες μου και έδωσε μια διαφορετική νότα στην τελευταία μας μάζωξη! Ως τότε, σας στέλνω αγάπη και ελπίζω και εσείς να είστε κάπως στην ίδια διάθεση με μένα: σαν μικρό παιδί που χαίρεται για τις γιορτές που πλησιάζουν!

5 Comments

 1. Sofiaparaligo 19 Δεκεμβρίου, 2017 at 9:19 πμ

  Πολύ όμορφη ιδέα! Ανυπομονώ να μάθωε τι κουβαλούσες όλο το χρόνο! Φιλιά πολλά!

  Reply
  1. Pola 19 Δεκεμβρίου, 2017 at 9:24 πμ

   Ευχαριστώ πολύ Σοφία! Ανυπομονώ και εγώ να γράψω γι’αυτό! Πάω να δω τον Χριστουγεννιάτικο νάνο χιχι! Τα φιλιά μου!

   Reply
 2. Δανάη 19 Δεκεμβρίου, 2017 at 2:25 μμ

  κάτι πολύ παρόμοιο έχω κάνει σε κύκλους γυναικών που κατά καιρούς οργανώνω. Είναι υπέροχο! αναμένουμε τη συνέχεια 🙂

  Reply
  1. Pola 19 Δεκεμβρίου, 2017 at 3:23 μμ

   Είναι πολύ ωραία αυτά, για πολλούς λόγους! Σε ευχαριστώ για όλα σου τα σχόλια, όλα τα καλά σου λόγια…είμαι σίγουρη ότι κάνεις φανταστικά πράγματα και πολύ ουσιαστικά με όλα τα ωραία που διοργανώνεις!

   Reply
 3. Pingback: Αυτά που κάνεις και όσα δεν κάνεις...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *