Το πιο ωραίο πράγμα στον κόσμο

Ένα από όσα αναφέρω στο «Λίγα λόγια για μένα» (στην ενότητα «Σχετικά με το blog») είναι ότι πιστεύω στις δυνατότητες που έχουμε όλοι μέσα μας. Και είναι απόλυτη αλήθεια. Είμαστε όλοι ικανοί, σε διαφορετικά πράγματα και με διαφορετικούς τρόπους, αλλά και πάλι, ικανοί! Διαφορετικοί, αλλά ίσοι. Όλοι μας.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν συνάνθρωποί μας που ζούνε πιστεύοντας ότι είναι άχρηστοι οι ίδιοι ή άλλοι. Ακόμη άτομα που αισθάνονται ικανά, αλλά κάπως ‘χαμένα’, αδύναμα να προσφέρουν ή να πάρουν.

Που κολλάνε όλα αυτά με το πιο ωραίο πράγμα στον κόσμο λοιπόν; Αυτό για το οποίο μίλησα στο παρακάτω κείμενο http://theeudemonia.com/categories/%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b1/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%b2%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1-big-bang/ (‘Μια εβδομάδα BIG BANG’) και που βλέπω ότι λειτουργεί στους ανθρώπους γύρω μου και σε μένα σαν μια τεράστια κινητήριος δύναμη, μπορεί να μην είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο, αλλά σίγουρα είναι ανάμεσα σε αυτά:

Το να δημιουργείς σχέσεις μέσα στις οποίες εμπνέεσαι και εμπνέεις.

Σχέσεις φιλικές, ερωτικές, συγγενικές. Να ‘ανακατεύεσαι’ με ανθρώπους, λόγια και πράξεις που σε έλκουν προς το φως.

Πιστεύω ότι στην πραγματικότητα κάθε στιγμή που περνά είμαστε όλοι μας πάντα ένα βήμα μακριά από το να λάμψουμε μέσα από το φως της ύπαρξής μας, ακόμη και όταν νιώθουμε χάλια, απομονωμένοι ή κουρασμένοι ή οτιδήποτε. Μονάχα ένα βήμα. Η έμπνευση αποτελεί απλά τον σπινθήρα που μπορεί να μας ενεργοποιήσει.

Είναι το κάτι που χρειάζεσαι να σε σπρώξει για να διανύσεις αυτήν την απόσταση από το «δεν μπορώ» στο «μπορώ». Αυτό που σου δίνει την αίσθηση ότι ξαφνικά απλώνεται μπροστά σου έναν νέο, ανεξερεύνητο πεδίο δυνατοτήτων που δεν είχες ίσως φανταστεί ποτέ ότι υπάρχει. Η πραγματικότητα είναι τελικά αλλιώς και όχι όπως την φανταζόσουν ότι είναι. Και εσύ θες να την ανακαλύψεις και να την περπατήσεις.

Δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε είναι τέτοιου είδους σχέσεις οι μόνες ίσως στις οποίες θα επενδύσει κάποιος. Δεν είναι καν οι σχέσεις που απλά μας κάνουν να ‘νιώθουμε καλά’ ή να ‘περνάμε καλά’. Είναι και αυτό και κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Είναι εκείνες που σου προσφέρουν στιγμές μέσα στις οποίες νιώθεις, έστω για λίγα δευτερόλεπτα, να διαστέλλεται ο κόσμος όλος, να απλώνεται και να ανοίγεται μπροστά σου. Εσύ ανοίγεσαι και απλώνεις. Εξελίσσεσαι, γίνεσαι περισσότερα.

Έπειτα στη ζωή δεν έχει σημασία το ‘έχω’.  Η ουσία είναι το μοίρασμα και το είμαι. Η ανταλλαγή. Η δυναμική των σχέσεων που βασίζονται στο άνοιγμα ενός καναλιού αμφίδρομης επικοινωνίας.

Είναι όμορφο λοιπόν, να είσαι ο δέκτης και ταυτόχρονα ο πομπός. Γίνε κάποιος που να μπορεί να εμπνέει και ταυτόχρονα κάποιος που να μπορεί να εμπνέεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *