Κρέμα με μπανάνα και ψητή κολοκύθα

  • Αν έχεις και εσύ αδυναμία σε κρέμες σαν εμένα, τότε αυτή η κρέμα με μπανάνα και ψητή κολοκύθα θα σε κάνει να πεις 'πού ήταν αυτό τόσο καιρό'-ή έστω έτσι λειτούργησε με μένα, και αν δεν παινέψεις την κρέμα σου θα πεταχτεί από την κατσαρόλα να σε κάψει που -δεν- λέμε.
Κρέμα με μπανάνα και ψητή κολοκύθα

Αν έχεις και εσύ αδυναμία σε κρέμες σαν εμένα, τότε αυτή η κρέμα με μπανάνα και ψητή κολοκύθα θα σε κάνει να πεις ‘πού ήταν αυτό τόσο καιρό’-ή έστω έτσι λειτούργησε με μένα, και αν δεν παινέψεις την κρέμα σου θα πεταχτεί από την κατσαρόλα να σε κάψει που -δεν- λέμε.

Κρέμα με μπανάνα και ψητή κολοκύθα

Recipe by PolaCourse: Brunch, Vegan, Εύκολες Συνταγές, Σε 15′, Σνακ
Μερίδες

1

μερίδες

Μόνο που η συγκεκριμένη δεν θέλει κατσαρόλα, θέλει όμως φούρνο για να ψηθούν οι φέτες κολοκύθας και θα χρειαστείς και το μπλέντερ σου. Οι φέτες ψήνονται στο πι και φι, αναλόγως το πάχος τους, και όταν ψήνονται, ειδικά με τα υλικά που πασπαλίζονται και θα δεις παρακάτω, τότε μαλακώνουν και μελώνουν μούρλια.

Έπειτα μπαίνουν στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και μετατρέπονται σε μια απιθανούτσικη κρέμα που είναι από τα αγαπημένα μου πρωινά, εδικά κάτι μουντές μέρες που έξω μπορεί να φυσάει ή να βρέχει και αν από μασούλημα δεν κολλάει ταμάμ κάτι με κολοκύθα για το όλο φθινοπωρινό ἠ χειμωνιάτικο σκηνικό, τότε τι; Κρέμα με μπανάνα και κολοκύθα, κουβέρτα και καναπές:

Υλικά

  • Μια φέτα κολοκύθας -περίπου 150 γρ.

  • 1/2 μπανάνα

  • 1 χουρμάς ή μέλι

  • 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο

  • 30 γρ. νιφάδες βρώμης

  • 50 γρ. φυτικό γάλα βρώμης ή όποιο προτιμάς

  • 50 γρ. φυτικό γιαούρτι καρύδας ή όποιο προτιμάς

  • 1/2 κ. γλ. κανέλα, 1/4 κ. γλ. γαρίφαλο, 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο

  • ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι, προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Πασπαλίζεις μια μεγάλη φέτα κολοκύθας -περίπου 150 γρ.- με κανέλα, λίγο γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο και τη ψήνεις στο φούρνο στους 180 ώσπου να μαλακώσει.
  • Αδειάζεις τη ψητή κολοκύθα, αφού έχει κρυώσει λίγο, στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά-τα μπαχαρικά με τα οποία πασπαλίστηκε εξαιρούνται.
  • Ανακατεύεις ώσπου να σχηματιστεί η κρέμα και σερβίρεις όπως σου κάνει κέφι.

Βίντεο συνταγής

Σημειώσεις

  • Συνήθως ψήνω τη φέτα αποβραδίς και έτσι το πρωινό την επόμενη μέρα δεν παίρνει ούτε 15′ -και αυτός είναι και ο λόγος που προστέθηκε και στο ‘Σε 15”. Αν ψήσω παραπάνω, τη φυλάω στο ψυγείο και για την μεθεπόμενη μέρα ή απλά την χρησιμοποιώ -ψημένη ή όχι-σε άλλη συνταγή, όπως για βελουτέ σούπα κολοκύθας.
  • Εδώ σερβιρίστηκε ως εξής: στον πάτο του ποτηριού έβαλα ψιλοκομμένο φρούτο βανίλια και από πάνω από την κρέμα πρόσθεσα εξτρά γιαούρτι καρύδας, ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλα.

Κρέμα με μπανάνα και ψητή κολοκύθα & random πληροφορία

Κολοκύθες, Halloween, φανάρια κολοκύθας και κολοκύθια τούμπανα. Βρες ποιο δεν ταιριάζει. Οχι, οκ, δεν είναι αυτό το ράντομ ζήτημα. Είναι ο Jack-o’-lantern και τα φανάρια κολοκύθας, που προέρχονται λέει από μύθο της Ιρλανδίας (αχ ένα ταξιδάκι εκεί).

via GIPHY

Κρέμα με μπανάνα και ψητή κολοκύθα

Σύμφωνα με αυτόν ο Τζακ, όχι του Τιτανικού, αλλά ένας τεμπέλης μεν έξυπνος δε αγρότης αλλά και κλεφτάκος, παγίδευσε τον διάβολο και τον απελευθέρωσε μόνο όταν ο έξωαπόδω συμφώνησε να μην τον αφήσει να πάει στην κόλαση όταν πεθάνει. Και έτσι και έγινε. Δεν πήγε, αλλά ούτε για τον Παράδεισο ήταν, κλέφτης και απατεώνας αφού.

Πήγε στο διάβολο λοιπόν, στην κυριολεξία, και τον ρώτησε πού στο καλό/κακό να πάει, αυτός του πέταξε ένα αναμμένο κάρβουνο να φωτίζει τον δρόμο του και ο Τζακ το έβαλε μέσα σε μια ρέβα -και όχι κολοκύθα, αλλά υπάρχουν και πολλές εκδοχές του μύθου, οπότε όρκο δεν παίρνω ότι αλλού δεν ήταν κολοκύθα- που την σκάλισε και απόμεινε λέει να τριγυρνά στη Γη ψάχνοντας πού να πάει. Εμένα πάλι σαν να έκανε τα ταξιδάκια του μου ακούγεται, αλλά μπορεί να είναι και σύμπτωμα του στερητικού σύνδρομου ταξιδιών λόγω κόβιντ.

Εμφάνιση Σχολίων (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Scroll To Top