Πρωινό με μωβ γλυκοπατάτα και φυστικοβούτυρο

Πρωινό με μωβ γλυκοπατάτα και φυστικοβούτυρο

Σάββατο, μέσα Οκτώβρη. Βόλτα στην λαϊκή, γιατί σαν βόλτα νιώθεται η περατζάδα στις αγορές. Εάν είναι από αυτές που τριγυρνάς συχνά, κάποιες φωνές είναι γνώριμες. Με κάποιους ανταλλάζετε χαμόγελα ή χαιρετισμούς, σαν μια στιγμιαία συνομωσία για μια συναλλαγή θετικού φορτίου που θα σας ακολουθεί ασυνείδητα ολάκερη τη μέρα.

Βρίσκεις ακόμη σύκα, σταφύλια και βγήκαν και τα ρόδια. Σε κάποιους πάγκους στίβουν τα σπόρια, ο κόκκινος χυμός μπαίνει σε μπουκάλια, τα μπουκάλια στιβάζονται στο καλάθι με το χαρτί που αναγράφει τη τιμή. Μου πέρασε από το μυαλό, αλλά αυτή τη φορά έμεινα στα 2-3 ρόδια. Λίγο παρακάτω ξεχωρίζω το χρώμα που ήθελα να δω, μωβ, και ξέρω ήδη με ποια φαγητά θα παίξω μεσοβδόμαδα. Άλλο που με τη leftover ψητή γλυκοπατάτα γίνονται και πρωινά-θαύμα.

Πρωινό με μωβ γλυκοπατάτα και φυστικοβούτυρο

Οπότε ναι, θα χρειαστεί να έχεις γλυκοπατάτα ψημένη στο φούρνο, και 5′-7′ να ανακατέψεις λίγα υλικά στο μπλέντερ. Να βουτήξεις δάχτυλο να δοκιμάσεις μήπως τυχόν το θες πιο γλυκό ή και αν κάτι σου λείπει, να το προσθέσεις.

Πρωινό με μωβ γλυκοπατάτα και φυστικοβούτυρο

Εδώ σερβιρίστηκε με ρόδι, κομμάτια από αχλάδι και μηλολωτό, που πορτοκαλίζει, και με νιφάδες κακάο. Αν δεν είναι αυτό “new day πρωινό”, τότε ποιο;

Πρωινό με μωβ γλυκοπατάτα και φυστικοβούτυρο

Μερίδες

1

μικρό μπολ
Συνολικός χρόνος (με έτοιμη, ψητή γλυκοπατάτα))

7

minutes

Υλικά

  • 120 γρ. ψητή μωβ γλυκοπατάτα

  • 1 βασιλικός χουρμάς

  • 30-50 γρ. φυστικοβούτυρο

  • 5-6 κάσιους

  • 130-150 γρ. νερό

Εκτέλεση

  • Τοποθέτησε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακάτεψε καλά, ώσπου να το μίγμα να έχει κρεμώδης υφή.
  • Σέρβιρε σε μπολ μαζί με κομμένα φρούτα, σπασμένους ξηρούς καρπούς, νιφάδες κακάο ή ό,τι άλλο προτιμάς.

Σημειώσεις

  • Μπορείς να έχεις ψήσει στο φούρνο την γλυκοπατάτα (λευκή ή μωβ, η πορτοκαλί προσωπικά δεν μου πηγαίνει σε αυτή την εκδοχή) από 1-2 μέρες πριν, σε κάποια στιγμή που θα έχεις ανάψει τον φούρνο για κάποιο άλλο φαγητό ή να αξιοποιήσεις leftover κομμάτια γλυκοπατάτας. Η ψητή γλυκοπατάτα αποθηκεύεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 2-3 μέρες (ίσως και λίγο παραπάνω, εγώ προτιμώ να μην τις κρατάω πάνω από 3 μέρες).
Εμφάνιση Σχολίων (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Scroll To Top