The Eυ Talk ft. Miss Funky Natty lingerie

The Eυ Talk ft. Miss Funky Natty lingerie

Η Ναταλία Πεχλιβάνη είναι δημιουργός του Miss Funky Natty fashion brand με χειροποίητα γυναικεία εσώρουχα, νυχτικά, crop tops, άνετα ρούχα για το σπίτι κ.ά. Τα σχέδια και τα χρώματα έχουν την δημιουργικότητα και αισθητική του μέρους που εντοπίζεις τυχαία περπατώντας σε δρομάκια και έχει χαρακτήρα, αγάπη και φροντίδα. Μια ευχάριστη έκπληξη μέσα στην πλήξη του μαζικού και του fast fashion.

Για μένα είναι παρόμοια αίσθηση με αυτήν του να περνάς έξω από φούρνο της γειτονιάς και να σκάει μυρωδιά φρεσκοψημένο προζυμένιο ψωμί. Ικανοποίηση. Οι σκέψεις-άγχη μαλακώνουν. Περπατάς στον κόσμο και υπάρχει δημιουργία, υπάρχει αγάπη, υπάρχει ειρήνη. Λέξεις θηλυκές, άπλωμα ενέργειας με θηλυκή ποιότητα.

Μπορεί ένα brand να τα μεταδώσει όλα αυτά; Ναι, μπορεί. Και για να το πετυχαίνει, σημαίνει πως κάτι κάνει πολύ, πολύ καλά. Παρακάτω το Miss Funky Natty μέσα από τα λόγια της Ναταλίας.

Table of Contents

Πες μας λίγα λόγια για το Miss Funky Natty lingerie. Πώς ξεκίνησε;

Το Miss Funky Natty ξεκίνησε μετά από μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου όπου αντιμετώπιζα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας κι έψαχνα για μια δημιουργική διέξοδο. Στην αρχή το brand είχε ξεκινήσει με την κατασκευή κοσμημάτων, στην πορεία όμως έψαχνα για κάποιο άλλο προϊόν το οποίο θα μπορούσα να επικοινωνήσω περισσότερα μηνύματα μέσα από αυτό. ‘Ετσι είχα αποφασίσει να φτιάχνω bralettes, που είναι ένα εσώρουχο, άνετο για την γυναίκα σε αντίθεση με τα κλασικά σουτιέν.

Μου αρέσει η πλαστικότητα του σώματος, όχι όμως η πλαστική εικόνα. Μέσα από την παρουσίαση των lingerie σχεδίων μου, η πρόθεση είναι να δείχνω προς τα έξω μια ολιστική εικόνα της γυναίκας, πιο ρεαλιστική κι αποδεκτική από αυτήν που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα περισσότερα περιοδικά μόδας.

The Eυ Talk ft. Miss Funky Natty lingerie
Daffodil set missfunkynatty.com

Τι σε εμπνέει; Πώς ‘επανέρχεσαι’ από περιόδους που μπορεί να μην είναι τόσο δημιουργικές;

Αρχικά η έμπνευση μου ξεκινά από την το περιβάλλον και την καθημερινότητα γυναικών που συναντώ, από όλους τους αγώνες που αναγκάζονται να δώσουν καθημερινά στην κοινωνία. Η στωικότητα που πολλές φορες αντιμετωπίζουν τα πράγματα, μου δίνουν την αίσθηση μιας δύναμης που μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα. Θαύμαζα πάντα τις γυναίκες γι’ αυτό που ήταν με τον δυναμισμό και την ευαλωτότητα τους την ίδια στιγμή.

Η δημιουργικότητα μου πλέον είναι σε πιο οργανωμένο πλαίσιο. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν διάφορα στάδια δημιουργικότητας κι έχω αποδεχτεί ότι ακόμη κι οι περιόδοι “ξηρασίας” έχουν την χρησιμότητα τους σε αυτή την διαδικασία. Σε τέτοιες περιόδους διαβάζω, κάνω την έρευνα μου, μαζεύω υλικό και δίνω χρόνο στον εαυτό μου να ψηθούν μέσα μου οι καινούργιες ιδέες. Είναι μέρος της δημιουργικής διαδικασίας και οι μη δημιουργικές περιόδοι.

The Eυ Talk ft. Miss Funky Natty lingerie
Camellia set missfunkynatty.com

Ποια είναι κάποια skills που θα ξεχώριζες ως απαραίτητα για το χτίσιμο μιας υγιούς επιχείρησης;

Θα έλεγα πρώτα την επιμονή και την ευρηματικότητα. Είναι πολύ δύσκολο στις μέρες που ζούμε με τις απανωτές κρίσεις να διατηρήσεις ένα μικρό brand και να αντέξεις όλες τις δυσκολίες που έρχονται με αυτό. Πολλά πράγματα δεν ελέγχονται από σένα και γι΄αυτό χρειάζεται επίσης οργάνωση και υπομονή. Πρέπει να βρεις την εσωτερική δύναμη να υπερνικήσεις τις συνθήκες, να δουλευεις ασταμάτητα και να γίνεις φίλη με την αβεβαιότητα.

Στην ιστοσελίδα σου αναφέρεται η φράση ‘An alternative, feminine language’. Ποιες είναι 2-3 λέξεις ή έννοιες από αυτή την γλώσσα που έχει ανάγκη περισσότερο ο κόσμος του σήμερα;

Ο κόσμος του σήμερα και θα μιλήσω πιο συγκεκριμένα για τις γυναίκες, έχει ανάγκη να ξανα ανακαλύψει ή να βρει μέσα του μια συναισθηματική δύναμη η οποία θα έρχεται από ένα χώρο κατανόησης, αποδοχής και εμπάθειας.

Ο στόχος μου είναι να προωθώ μια κουλτούρα κοινότητας (sisterhood) ενάντια στην σύγχρονη ατομικότητα που προωθείται. Να είμαστε ευάλωτοι ο ένας προς τον άλλο αλλά η ευαλωτότητα μας να είναι η κινητήριος δύναμη μας κι όχι το ελάττωμα μας.

Έχεις σκεφτεί να φτιάξεις αντρικά εσώρουχα; Ποιο είναι το όνομα ενός σχεδίου που θα μπορούσε να έχει μια φανταστική συλλογή που θα απευθυνόταν σε άντρες και γιατί θα το επέλεγες;

Προς το παρόν δεν είναι κάτι που έχω στο μυαλό ή που έχω την επιθυμία να φτιάξω. Η έμπνευση και το ενδιαφέρον μου είναι οι γυναίκες κι η θηλυκότητα γενικότερα.

Ποια είναι μια δραστηριότητα που κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου και σε βοηθά να επιστρέφεις στη δουλειά σου με πιο ‘καθαρό μυαλό’;

Η επαφή με την φύση είναι κάτι που με βοηθά να ηρεμήσω και να καθαρίσω το μυαλό μου. Η φύση λειτουργεί επίσης για μένα κι ως πηγή έμπνευσης.

Επίσης η μουσική είναι ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, μια συναυλία, ένα μουσικό γεγονός με βοηθούν να ταξιδέψω το μυαλό μου και να επιστρέψω πιο γεμάτη στην καθημερινότητα μου.

Τα εσώρουχα που σχεδιάζεις είναι μια ωδή στην θηλυκότητα και την άνεση. Ποια είναι μια στιγμή που απολαμβάνεις ιδιαίτερα από την δημιουργική αυτή διαδικασία;

Θα πω δύο στιγμές, η πρώτη είναι η στιγμή που βλέπω τα σχέδια μου στην τελική τους μορφή. Είναι πάντα συγκινητικό για μένα να βλέπω τα σχέδια μου και τις ιδέες μου να ζωντανεύουν.

Η δεύτερη είναι στις φωτογραφίσεις, όταν τα βλέπω φορεμένα και που δημιουργούμε ένα στόρυ μέσα από αυτά. Μέσα από τις ιστορίες που δημιουργούμε ο κόσμος νιώθει μια σύνδεση κι αρκετός κόσμος έρχεται κοντά και μου εκφράζει πως αγγίζει τον καθένα αυτές οι ιστορίες κι αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου.

The Eυ Talk ft. Miss Funky Natty lingerie

Πες μας λίγα λόγια για τη σημασία του να προσανατολίζεται ένα brand σε βιώσιμους και ηθικούς τρόπους ανάπτυξης.

Ένα brand που λειτουργεί με βιώσιμους και ηθικούς τρόπους, είναι διαφανές στις πρακτικές του, σέβεται τους ανθρώπους που συνεργάζεται μαζί τους και σέβεται και το περιβάλλον. Είναι σημαντικό ο κόσμος να γνωρίζει την πορεία που ακολουθεί το ένδυμα που επιλέγει να φορέσει και να το απαιτεί από τις εταιρείες που επιλέγει να στηρίξει.

Είναι σημαντικό εμείς οι νέοι άνθρωποι, να πάμε ενάντια στο κυρίαρχο ρεύμα του fast fashion και της υπερκατανάλωσης για να δείξουμε κι ελπίζουμε να χαράξουμε τον δρόμο για ένα πιο συνειδητό τρόπο ζωής και κατανάλωσης, για να μπορέσουμε έτσι να πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές αλλά και για το περιβάλλον που ζούμε.

The Eυ Talk ft. Miss Funky Natty lingerie

Ποια είναι μια αγαπημένη σου κυπριακή συνταγή;

Η αγαπημένη μου κυπριακή συνταγή είναι τα κουπέπια! Είναι κάπως μια παραλλαγή των ελληνικών λαχανοντολμάδων, με την διαφορά ότι τα φτιάχνουμε με αμπελόφυλλα. Τα τρυφερά αμπελόφυλλα σε συνδυασμό με την γέμιση ρυζιού, κιμά, αρωματικών φρέσκων βοτάνων, μπαχαρικών και λεμόνι είναι πραγματικά ένα γαστρονομικό αριστούργημα!

Εμφάνιση Σχολίων (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Scroll To Top