Κρέμα καρύδας με 3 υλικά και άρωμα μανταρίνι

  • Γλυκιά κρέμα με 3 βασικά υλικά για μπουκιές με το κουτάλι τις μέρες που θες κάτι comfort- και όχι μόνο.
Vegan κρέμα για γλυκά με 3 υλικά

Αυτή η εβδομάδα είναι η τελευταία πριν τον πρώτο μου ημιμαραθώνιο (hooray!), πράγμα που σημαίνει προπονήσεις και πολλή όρεξη, αλλά πολλή. Κυρίως για comfort πράγματα και μασουλήματα, και ανάμεσα σε αυτά είναι σίγουρα η γλυκιά κρέμα.

Μια που αγγίζει ουρανίσκο, μια που νιώθεις σαν να σε παίρνουν αγκαλιά. Κρέμα ανάμεσα σε μπισκότα, κρέμα με φρούτα, σε πρωινό, σε σνακ, για ό,τι. Πανεύκολη, με μόλις 3 βασικά υλικά, αλλά από εκεί και πέρα μπορεί να γίνει σε διάφορες εκδοχές.

Πρόσφατα την έφαγα με σπασμένα αμύγδαλα και μανταρίνι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, αφού ανακάτεψα τη μισή με κακάο.

Κρέμα καρύδας με 3 υλικά και άρωμα μανταρίνι

Ανάμεσα σε ωμοφαγικό μπισκότο, αλλά και πάνω σε φέτα ψητής γλυκοπατάτας (παρόλο που στη φωτό η φέτα γλυκοπατάτας φαίνεται στην επίσης απίθανη εκδοχή της με φυστικοβούτυρο-μέλι και νιφάδες καρύδας):

Και εννοείται καταναλώθηκε και σκέτη, απλά με το κουτάλι. Για να τη φτιάξεις θα χρειαστείς το μπλέντερ σου, μια παγωμένη κρέμα καρύδας από τενεκεδένιο κουτί, βασιλικούς χουρμάδες και αμυγδαλοβούτυρο. Έπειτα μπορείς να προσθέσεις σκόνη κακάο ή κάποιο ξύσμα, όπως από μανταρίνι -αγαπημένο άρωμα αυτή την εποχή- ή κάποιο μπαχαρικό, όπως κανέλα.

Vegan κρέμα για γλυκά με 3 υλικά

Recipe by PolaCourse: Διάφορα
Total time

15

minutes

Υλικά

  • 1 κρέμα καρύδας των 400ml, από τενεκεδένιο κουτί, που έχει αποθηκευτεί στο ψυγείο αποβραδίς

  • 3 βασιλικοί χουρμάδες μουλιασμένοι στο νερό για 10′

  • 50 γρ. αμυγδαλοβούτυρο

  • ξύσμα από 1 μανταρίνι, πορτοκάλι ή λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Άδειασε στο μπλέντερ το στέρεο μέρος από την παγωμένη κρέμα καρύδας και όχι τα υγρά, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακάτεψε ώσπου να σχηματιστεί η κρέμα.

Σημειώσεις

  • Αν οι χουρμάδες σου είναι πολύ σκληροί, ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος μουλιάσματος.

Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω την κρέμα;

Όπουδήποτε σου κάνει (γλυκιά) όρεξη. Πάνω σε κέικ ή σε γλυκά όπως το κέικ καρότου χωρίς ψήσιμο, σε μπισκότα, σαν γέμιση σε ταρτάκια μαζί με φρούτα, στο πρωινό σου χυλό βρώμης, σε φέτα ψωμί με μαρμελάδα κλπ. Η ποσότητα προσαρμόζεται αναλόγως το πώς θες να την χρησιμοποιήσεις (για να καλυφθεί η επιφάνεια ενός κέικ π.χ. θα χρειαστεί διπλή ή και τριπλή ποσότητα).

Πώς αποθηκεύεται;

Η κρέμα αποθηκεύεται σε αεροστεγές, γυάλινο δοχείο στο ψυγείο για περίπου μια βδομάδα.

Άλλη αγαπημένη κρέμα είναι αυτή από κάσιους και κόκκινα φρούτα και τώρα που το σκέφτομαι σίγουρα ανάμεσα στις αγαπημένες και μια που -ακόμη- δεν έχει ανέβει εδώ. Αγαπημένο και το ‘ακόμη’ σαν λέξη βλέπεις. Αφήνει χώρο και περιθώρια. Ακόμη και για όσα νομίζουμε ότι δεν μπορούμε. Άλλο το ‘δεν μπορώ’ και άλλο το ‘δεν μπορώ -ακόμη’. Οπότε θα σε αφήσω με υπενθύμιση να σου αφήνεις χώρο. Για έκφραση, για βαθιά ανάσα, για όνειρα.

Αυτά για τώρα brave people, σας φιλώ!

Scroll To Top