Χρήσιμη για διαφορετικές συνταγές, το how to της εβδομάδας φιλοξενεί την πάστα από χουρμάδες.

Αλείφεται πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή ψωμί με σοκολάτα, αμύγδαλα και σταφίδες, ανακατεύεται με γαιούρτι, γκρανόλα, porridge ή μπαίνει σε σπιτική σοκολάτα σαν καραμέλα, σε γλυκά που φτιάχνονται με χουρμάδες όπως αυτά τα brownies me 3 υλικά, ως γεμιση ανάμεσα σε μπισκότα που δεν θέλουν ψήσιμο (ή άλλα που θέλουν), και γενικώς όπου και όπως μπορείς να φανταστείς.

Πάστα από χουρμάδες

Recipe by Pola
Ποσότητα

1

μικρό μπολ
Χρόνος προετοιμασίας

10

minutes

Υλικά

  • 10 βασιλικοί χουρμάδες

  • 100-140 γρ. χλιαρό νερό, ξεκινάς με 100 γρ. και αν χρειαστεί προσθέτεις σταδιακά παραπάνω, για να αποκτήσει η πάστα την υφή που θες

  • 1 τσιμπιά αλάτι

  • (προαιρετικά) 1/2 κ. γλ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Αφαίρεσε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τοποθέτησέ τους σε ένα μπολ. Πρόσθεσε χλιαρό νερό ώσπου να καλυφθούν. Αν έχεις δυνατό μπλέντερ, άφησέ τους να μουλιάσουν για περίπου 30-40 λεπτά. Αν το μπλέντερ σου δεν είναι δυνατό ή χρησιμοποιήσεις πολυκόφτη, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο αν μουλιάσουν όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 5-6 ώρες, σε χλιαρό νερό ή σε νερό σε θερμοκρασία βρασμού, ώστε να μαλακώσουν τελείως.
  • Αφού μουλιάσουν, πρόσθεσε τους μαζί με το νερό (αρχικά τα 100 γρ.) και λίγο αλάτι στο μπλέντερ ή τον πολυκόφτη. Ανακάτεψε πολύ καλά, ώσπου να σχηματιστεί η πάστα. Αναλόγως το σκεύος που χρησιμοποιείς, μπορεί να χρειαστεί να σταματάς ανά διαστήματα, να ‘σπρώχνεις’ το μίγμα από τα πλαϊνά τοιχώματα προς τα κάτω, και να ανακατεύεις ξανά. Αν θες το μίγμα πιο αραιό, πρόσθετε σταδιακά νερό, ώσπου να αποκτήσει την υφή που θες.
  • Όταν η πάστα έχει την υφή που επιθυμείς, άδειασε τη σε γυάλινο αεροστεγές δοχείο. Αποθήκευσέ το στο ψυγείο για 10-14 μέρες.

Σημειώσεις

  • Για την πάστα από χουρμάδες, αλλά και για την παρασκευή γλυκών, χρησιμοποιώ τους βασιλικούς χουρμάδες, που αν είναι καλή ποιότητας και φρέσκοι, είναι ήδη αρκετά μαλακοί. Αν χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί χουρμάδες, το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει τόσο στην υφή, την ποσότητα, ή και την γεύση.
Scroll To Top