Γλυκό ψυγείου με μπισκότο και κρέμα, χωρίς ζάχαρη

Γλυκό ψυγείου με μπισκότο και κρέμα, χωρίς ζάχαρη

Το καλοκαίρι στην Αθήνα μπορεί να είναι υπέροχο, αρκεί οι δρόμοι να έχουν αδειάσει, να έχεις ανακαλύψει τις αγαπημένες σου παραλίες και τα ωραία σου τα ταβερνάκια, και να έχεις δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότο και κρέμα. Βεβαίως ναι και στο παρακάτω (γιατί εδώ το ‘χατε και ‘σεις, έτοιμοι να το πείτε): και καλή παρέα να τα μοιράζεσαι. Και αυτό ισχύει ακόμα και αν παίζει κατάσταση solo.

Γλυκό ψυγείου με μπισκότο και κρέμα, χωρίς ζάχαρη

Σε ακόμη μια συνταγή transformers σαν τούτη δω, θα βγάλεις όλο σου το άχτι με το που γυρίσεις σπίτι από μια έξοδο στη ζέστα. Θα ξυπνήσεις και θα την σερβίρεις με τον καφέ ή το -ό,τι-είναι-το-πρωινό-σου-ρόφημα. Θα την λιγουρεύεσαι μετά το μασούλημα ποπ κορν σε θερινό σινεμά, γιατί σερβίρεται και με παγωτό. Και γενικώς για κάθε περίπτωση, έχει τη δυνατότητα να την προσαρμόσεις στα γούστα σου, επιλέγοντας να την σερβίρεις αν όχι με παγωτό, με κρέμα σοκολάτα, φράουλα, λεμόνι ή ό,τι, να την κάνεις περισσότερο ή λιγότερο γλυκιά κλπ.

Για όλα υπάρχουν links (παρακάτω), μάλλον και λύσεις, και κάποια από αυτές δεν μπορεί, θα είναι το άραγμα στα μπαλκόνια με την καλή παρέα και το zone out μασουλώντας γλυκούμπες.

Γλυκό ψυγείου με μπισκότο και κρέμα, χωρίς ζάχαρη

Μερίδες

6-8

κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας (χωρίς την κρέμα)

10

minutes
Χρόνος ψησίματος

10

minutes

Υλικά για τα μπισκότα

Εκτέλεση

  • Επίλεξε με ποια κρέμα θα ήθελες να το συνοδεύσεις και κάνε την κατάλληλη προετοιμασία. Η κρέμα μπορεί να τοποθετηθεί και την επόμενη μέρα ή και καθόλου, γιατί και σκέτα υπέροχα είναι, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σαν γκρανόλα.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180, στον αέρα. Τοποθέτησε στο ταψί φούρνου μια λαδόκολλα και ασ’το στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ άδειασε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το αλεύρι και τις νιφάδες βρώμης και ανακάτεψε ώσπου να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  • Ανακάτεψε τους μουλιασμένους χουρμάδες στο μπλέντερ μαζί με 20 γρ. νερό ώσπου να λιώσουν. Πρόσθεσέ τους στο μπολ.
  • Ανακάτεψε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ώσπου να κοπούν σε χοντρά κομμάτια (να μην γίνουν σκόνη). Πρόσθεσέ τα στο μπολ.
  • Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη έχει την υφή λεπτής άμμου και δεν πλάθεται σαν μια τυπική ζύμη για μπισκότα. ΄Αδειασε τη πάνω στη λαδόκολλα και “δέσε” τη ζύμη με τα χέρια πιέζοντας την απαλά, ώστε να απλωθεί χωρίς κενά και σε ομοιόμορφο πάχος.
  • Κόψε σε λεπτές φέτες ένα νεκταρίνι και τοποθέτησέ τις πάνω από τη ζύμη. Χώρισε τη ζύμη σε 6 μεγάλα κομμάτια. Ψήσε για περίπου 10-12 λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα το μπισκότο. Γλυκό ψυγείου με μπισκότο και κρέμα, χωρίς ζάχαρη
  • Αφού ψηθεί και κρυώσει τελείως, χρησιμοποίησε ένα κομμάτι μπισκότο σαν βάση, άπλωσε από πάνω την κρέμα της επιλογής σου, σκέπασε με άλλο κομμάτι μπισκότο. Προαιρετικά, άπλωσε άλλη μια δόση κρέμας και από πάνω τριμμένο μπισκότο με φρέσκα φρούτα και ξύσμα λεμόνι. Γλυκό ψυγείου με μπισκότο και κρέμα, χωρίς ζάχαρη
  • Επανάλαβε για τα υπόλοιπα μπισκότα ή κράτα τα για να φαγωθούν όπως είναι ή χοντροτριμμένα μέσα στην κρέμα κλπ.
  • Αν έχει κρέμα, αποθήκευσε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 μέρες. Εάν όχι, αποθήκευσε τα μπισκότα εκτός ψυγείου, σε αεροστεγές γυάλινο δοχείο, για 4-5 μέρες.

Σημειώσεις

  • Το αποτέλεσμα μοιάζει με βάση για cheesecake και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για την τυπική βάση με έτοιμα μπισκότα τύπου Digestive.
Εμφάνιση Σχολίων (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Scroll To Top